Tuesday, September 17, 2019
   
Text Size

nieuws

De eerste stap is gezet

Helaas niet op de laatste avond, maar de voorlaatste speelavond... de partij Lieverst-Duin. Marcel moet nog 2 keer winnen (zie vorig artikel) om nog kans te houden op het clubkampioensschap...en Paul legde hem geen strobreed in de weg.

Lieverst speelde vlug en week af van zijn gebruikelijke openingsopzet. Nou dat heeft hij geweten. Marcel regelde al zijn troepen bij elkaar en ging vol in de aanval. Paul zag het met lede ogen aan en verloor ergens een stapel tempi met als gevolg dat de hele stelling van plakband aan elkaar hing. Marcel wist daar wel raad mee... zelfs het concept van de sterke dubbelpion werd erbij gehaald. Binnen no-time moest Paul een stuk offeren waarbij er nooit compensatie voor terug kwam.

Na wat snelle loze zetten in het eindespel was het wel gedaan. Op naar de bar.

Volgende week dus de ontknoping! Marcel moet winnen, Paul moet wederom verliezen. Als Marcel dan binnen 50 (incl. 50) punten van Paul afzit dan worden er nog 2 gewone partijen gespeeld. Wanneer? Geen idee want normaal zouden we dat doen tijdens het rapidkampioensschap wat we niet meer hebben.

Maar goed, dat zien we dan wel weer....althans ik hoop het niet... maar u snapt het vast :)

Er staan trouwens mooie partijen op stapel (even afgaande op de huidige ranglijst en wit/zwart verdelingen)... ik verwacht dan:

Eisenberger - Lieverst
Duin - Schmit

puzzel

Sponsoring

sk 200 200

Motiefgroep schaken

motiefgrp

de schaakverzamelaars!

J'ADOUBE weblog

collage

Login Form