Wednesday, April 25, 2018
   
Text Size

nieuws

voorpagina

Schaken in de Keukenhof

Omdat het kan! Peter Klok vond tussen de bloemetjes nog een schaakset....

ccv20180423001

 

ccv20180423002

 

Paul Lieverst nadert Koploper Marcel.

9 overwinningen en 1 remise, van Martin Herruer tegen Peter Klok, was de oogst van ronde 24.

Evert Schmit won van Henk Kos, waardoor Henk uit de Top 7 verdween en Evert van de 8ste naar de 5de plaats steeg en zo goede zaken deed. Johan Buis en Luc Stet zakten elke een plaats door hun nederlagen tegen Paul en Marcel.

De kampioensstrijd lijkt de laatste 4 ronden tussen koploper Marcel en jager Paul te gaan afspelen, alleen Frans Koopman en Ruud Eisenberger kunnen eventueel nog voor een verrassing zorgen.

Een nieuwe koploper

Er is een nieuwe koploper!

Marcel en Frans vochten het voor de 3e keer uit dit seizoen en Marcel trok aan het langste eind. Er waren meer mooie partijen afgelopen maandag te aanschouwen. Ruud tegen Louis was er 1tje om een lang voor te gaan zitten... Louis vol in de aanval waarbij het misschien niet allemaal nauwkeurig en kloppend was maar wel spanning op zou leveren. Helaas kwam aan alle spanning een einde toen Ruud een simpel zetje over het hoofd zag waarbij zijn toren verloren ging.

Zelf kon ik eindelijk revanche nemen op Dirk. Dirk heeft een sterk openingsrepertoir die ik moest vermijden. Ik ben er al een hard afgeschoven en wilde dit ten alle kosten vermijden. Er kwam een open spel op het bord waarbij Dirk een vorkje over het hoofd zag. Er zat nog genoeg spel in om verder te spelen. Echter aan alle twijfel werd een einde gemaakt toen er een bijzonder leuk matje op het bord werd getoverd. Als ik ooit tijd heb zal ik een diagram plaatsen.

Voor nu.... een nieuwe leider... Marcel Duin! Zie de nieuwe ranglijst om te kijken of je kans maakt op het kampioensschap!

Onnauwkeurig

Bij afwezigheid van het tweede team (dat de verre uitwedstrijd tegen De Vennep 3 speelde - en hoe: met een 5-1 winst nam het team duidelijk afstand van de laatste plaats in de groep. Alleen eerstebordspeler Henk Kos - sorry dat alleen de uitzondering wordt genoemd Henk - incasseerde een nul), bij die afwezigheid dus was er in de interne een beperkt programma. De krachtmeting tussen Paul Lieverst en koploper Frans Koopman liep uit op een fiasco voor de laatste. Een serie onnauwkeurigheden leidde ertoe dat de zwartspeler geen enkel tegenspel wist te ontwikkelen en op de 27ste zet keurig mat stond. Praktisch even vlot verloor Louis Witte (niet in topvorm de laatste tijd) van Luc Stet. Ronduit verrassend was de remise van Cees Verhoog tegen de sterke Johan Buis. De overige uitslagen waren min of meer voorspelbaar.

Page 1 of 24

puzzel

Toernooien

Aankondiging:

jaarlijkse 4-kampen toernooi
dat wordt gehouden op
vrijdagavond 25 mei en zaterdag 26 mei a.s.
in het Denksportcentrum ‘t Spaerne te Haarlem.

Zie hier meer info

Sponsoring

sk 200 200

Motiefgroep schaken

motiefgrp

de schaakverzamelaars!

J'ADOUBE weblog

collage

Login Form